MTVA

Megállapodtak az MR Gyermekkórus finanszírozásáról

A közmédia zenei együtteseihez tartozó MR Gyermekkórus finanszírozásáról és működéséről írtak alá együttműködési megállapodást hétfőn a fővárosban.

2013.11.18 16:54MTI
MTI

Az egyezményt Hajnissné Anda Éva, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest II. Tankerület igazgatója, Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója és Borbély-Urquhart Julianna, az MR Gyermekkórust fenntartó Közszolgálati Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.

Szabó László Zsolt hangsúlyozta: mindenkinek csak előnye származik ebből a megállapodásból. Az MTVA vezetői úgy gondolják, hosszú távon érdemes biztosítani a közszolgálati feladatokat ellátó, koncertező, hangfelvételeket készítő MR Gyermekkórus működését - tette még hozzá.

Az MR Gyermekkórusának tagjai a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában tanulnak. A működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ képviseletében Hajnissné Anda Éva felidézte: a hatvan évvel ezelőtt alapított gyermekkar tizenhárom éve kapott helyet Budán.

Kiemelte: fontos folytatni azt a hagyományt, amely a hazai és külföldi fellépésekkel büszkélkedő énekkarhoz kapcsolódik, és megteremtik a feltételeket ahhoz, hogy a tehetséges növendékek a tanulásban és a művészi munkában megtalálják az egyensúlyt, eszerint állítják például össze a tanárok az órarendjüket.

Olyan plusz anyagi ráfordításokat is nyújtaniuk kell ezért, amelyek nélkül nem lennének sikeresek. Borbély-Urquhart Julianna, az MR Gyermekkórust fenntartó - az MTVA tulajdonában lévő - Közszolgálati Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a közeljövőben főként a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián lépnek fel, de készülnek egy karácsonyi koncertre is, valamint számos kormányzati felkérést kapnak ünnepi alkalmakra.

Batta András kormánybiztos hangsúlyozta: az MR zenei műhelyek a magyar zenei élet fontos részei. A gyerekkórus munkája példa és mérték, nem csak azért, mert őrzi és életben tartja a kodályi örökséget. De - tette hozzá - még sok hasonló együttesre lenne szükség, hiszen a zenét tanulók más tárgyakban is eredményesebbek.

Borbély-Urquhart Julianna kitért arra, hogy a kft. finanszírozza a karnagyok, a korrepetitorok, zongorakísérők és az iskolatitkár fizetését. Lényegesnek tartotta, hogy a gyerekek hangszeres oktatásának a szülőkre eső részét is átvállalja a kft., amely a fennmaradó összegből a működéshez szolgáló eszközök beszerzését állja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.