Folynak a kóruspróbák Bayreuthban

Wagner 200: nincs megállás a színfalak mögött

A színfalak mögött már április óta nincs megállás, folynak a kóruspróbák és a Bayreuthban idén debütáló énekes szólisták is gyakorolnak a július végén kezdődő ünnepi játékokra

2013.07.08 03:29MTI
Fotó: MTI

A kóruspróbaterem "tele van", 134 tagú énekkar készül föl Eberhard Friedrich karigazgató vezetésével az előadásokra, a zenekar így a szomszédos étterembe szorult. Wagner születése 200. évfordulójának esztendejében is július 25-én kezdődik az egy hónapos fesztivál. A tavaly bemutatott Bolygó hollandiban a Bayreuthban többször szerepelt Ricarda Merbeth először énekli Senta szerepét. 

Az énekesnő a Lohengrin Elsáját személyesítette meg az idei Budapesti Wagner-napokon. A nyitó előadásra magas rangú és ismert vendégeket várnak. Bayreuthban bejelentették, hogy Joachim Gauck német szövetségi elnök és Angela Merkel kancellár mellett a kabinet több tagja jelezte érkezését. Természetesen megjelenik a teljes bajor kabinet és több híresség is ott lesz a jubileumi Bayreuthi Ünnepi Játékok megnyitóján. 

Az idei program újdonsága A nibelungok gyűrűje, a Ring teljes sorozata Frank Castorf rendezésében. A híres berlini Volksbühne intendánsa nem az egyedül új arc a Zöld Dombon, ilyen a Fricka szerepében bemutatkozó Claudia Mahnke és az Alberich szerepében itt debütáló Martin Winkler is. "Nagyon szeretem Fricka szerepét, Wotan felesége mindig a kalandvágyó isten nyomában jár, ami érdekes alakításra ad lehetőséget" - mondta szerepéről az egyik próbán a mezzo.
 
"Igen nagyra értékelem, hogy Alberich erős karaktert kívánó szerepét rám bízták az évfordulós fesztiválon" - jegyezte meg Martin Winkler, aki a bécsi zeneakadémián a híres basszbariton, Walter Berry növendéke volt. A hírlevél arról is beszámol, hogy a gyermekeknek szánt DVD-sorozatban a Trisztán és Izolda felvétele elfogyott, idén a 2011-es, 70 percbe sűrített Ringet adják ki, amelyben a mű lényege hiánytalanul megjelenik. A felvételt a fiatal zenebarátoknak ajánlják 7 éves kortól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.