Bravó

A francia Becsületrenddel tüntették ki Bob Dylant

A Becsületrend lovagi fokozatával tüntette ki szerdán Aurélie Filipetti francia kulturális miniszter Bob Dylan amerikai énekest.

2013.11.13 23:42MTI
Fotó: dylanfan.com

"Franciaország szemében ön bárkinél jobban megtestesíti a kultúra felforgató erejét, amely képes megváltoztatni az embereket és a világot" - mondta Filipetti, amikor átnyújtotta a 72 éves amerikai énekesnek a Becsületrend lovagi fokozatának jelvényeit.

A kitüntetés átadásán jelen volt Hugues Aufray francia énekes, Dylan barátja, aki a francia közönség előtt népszerűsítette több dalát, valamint Christiane Taubira francia igazságügy-miniszter is. A francia kulturális miniszter a tavasszal javasolta, hogy a Napóleon által alapított rangos kitüntetést adományozzák a Barack Obama elnök által "a történelem egyik legnagyobb amerikai zenészének" nevezett Bob Dylannek.

A Le Canard Enchainé című szatirikus hetilap egyébként nagy vitát váltott ki, amikor az írta, hogy a Becsületrend nagykancellárjának hivatala méltatlannak találta az énekest a kitüntetésre pacifista állásfoglalásai miatt, valamint amiatt, mert marihuánát fogyasztott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.