Fender Stratocaster

Elárverezik Bob Dylan "elhagyott" gitárját

Elárverezi a Christie's aukciósház Bob Dylan "elhagyott" gitárját, azt a hangszert, amelyet a zenész egy magánrepülőgépen hagyott több dalszöveggel együtt.

2013.11.01 23:30MTI

A rock- és folkzenész dolgai az általa és együttese által az 1960-as években használt repülőgépen maradtak, és most a pilóta lánya bocsátja árverésre őket.

Dylan a december 6-án New Yorkban árverésre kerülő Fender Stratocaster gitáron játszott 1965-ben a New York Folk Festivalon. Az volt az első alkalom, hogy profi zenészként elektromos gitáron, hagyományos hangszereken játszó zenészek kíséretében adott elő. A mindössze három dalra szorítkozó fellépés azóta sokak szemében legendás, az aukciósház reményei szerint épp ezért akár félmillió dollárt (110 millió forintot) is megadhatnak a gitárért.

Az öt dalszövegért 3-30 ezer dollár közötti összeget várnak darabonként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.