Besson marad

Luc Bessont mégse zavarják annyira a lesifotósok

A francia filmguru tagadja, hogy valaha is azt tervezte volna, a riporterek és lesifotósok zaklatása miatt leáll Lucy című új filmjének forgatásával, és szedi a sátorfáját Tajvanról.

2013.11.02 00:30MTI

A rendező a stáb 11 napos tajvani tartózkodásának utolsó napján tartott tajpeji sajtóértekezletén azt mondta, hogy maga is csak sajtóból "értesült" állítólagos ebbéli szándékáról, ugyanakkor elismerte, hogy a paparazzók olykor valóban az idegeire mentek, és ha valaha is újra forgatna Tajvanon, a fotósoknak változtatniuk kell a magatartásukon.

Helyi sajtójelentések szerint erőszakos lesifotósok egyszer behatoltak abba az autóba, amelyben a főszereplő, az amerikai Scarlett Johansson pihent két felvétel közt, a filmesek egy autója pedig kis híján karambolozott rámenős újságírók őket üldöző gépkocsijával.

A sztárok zaklatása miatt Hau Lung-bin tajpeji főpolgármester hétfőn önmérsékletre kérte a médiamunkásokat, figyelmeztetve őket, hogy a nemzeti érdekeknek és Tajpej imázsának ártanak, ha elüldözik a stábot, amely a legjelentősebb hollywoodi produkciót forgatja Tajvanon azóta, hogy az Oscar-díjas Ang Lee tavaly elkészítette Pi élete című háromdimenziós világsikerét.

Besson a sajtóval való pénteki találkozón tagadta, hogy az idő előtti távozást tervezte volna Tajvanról, de azt elismerte, hogy a lesifotósok rámenőssége sokszor kihozta a sodrából, és különösen az éjszakai forgatás volt "egy rémálom".

A kellemetlenségek ellenére Besson és felesége, Virginie Besson-Silla, aki egyben a film producere, azt mondta, hogy nem tanácsolnak el senkit a tajvani forgatástól, mivel ott "támogató környezetet" és tehetséges helyi színészeket, hozzáértő technikusokat találtak.

Azt tanácsolták a fotósoknak, hogy amikor Martin Scorsese Oscar-díjas amerikai rendező jövő júniusban Tajvanon forgat, "fogják vissza magukat" és "hagyják dolgozni, alkotni" a rendezőt.

Hau Lung-bin főpolgármester Tajpej részéről minden lehetséges támogatást felajánlott a hazai és külföldi filmeseknek a helyszíni forgatásokhoz, mondván, hogy ez a legjobb módja a tajvani főváros népszerűsítésének szerte a világban.

A Lucy című akcióthriller forgatása október 21-én kezdődött és csütörtökön ért véget a tajpeji nemzetközi repülőtéren Tajvanon. A munka még legalább egy évig tart, s a bemutató időpontját még nem tűzték ki.

Luc Besson szerint téves az a beállítás, miszerint a produkció a drogcsempészetről szólnak, szerinte ez csak mellékszál a cselekményben. A film az intelligenciáról szól, arról, hogy mi lenne, ha agyunknak nemcsak a 10 százalékát, hanem jóval nagyobb hányadát használnánk - mondta.

A filmben Scarlett Johansson egy drogfutárságra kényszerített nőt játszik, akinek szervezete felszippantja az árut, amely egész egyéniségét átformálja. Félelmet és fájdalmat nem ismerő gépezetté válik, aki egy pillanat alatt sajátít el minden begyűjthető tudást és akaraterejével képes mozgatni a tárgyakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.