Elege lett a rendezőnek a helyi sajtóból

Megfenyegette Luc Besson a tajvaniakat

Folyamatosan zavarják a legújabb filmje forgatását, Luc Bessonnak pedig elfogyott a türelme: figyelmeztetést küldött a városvezetésnek, hogy fogják vissza az újságírókat.

2013.10.29 07:29MTI

Luc Besson francia filmguru leállhat új filmje forgatásával Tajpejben, amennyiben a helyi média képviselői továbbra is megzavarják a produkció munkálatait - erősítette meg hétfőn Hau Lung-bin tajpeji polgármester. Besson csapata hivatalosan figyelmeztette a város vezetőségét, hogy megrövidíti tajpeji tartózkodását, ha a helyi sajtó képviselői továbbra is felvételeket készítenek a stábról munka közben és kockára teszik a stábtagok biztonságát.

Fotó: MTI

A tajpeji polgármester szerint az újságírók és lesifotósok veszélyes viselkedése komolyan hátráltatta a Lucy című produkció munkálatait, bizonytalanná téve, hogy a csapatnak sikerül-e felvennie a szükséges jeleneteket.

Hau szerint nagyszerű lehetőséget nyújt Tajvan világszerte való népszerűsítésére az, hogy nemzetközileg ismert rendező forgat filmet Tajpejben. A polgármester reményei szerint néhány sajtómunkatárs viselkedése nem fogja veszélyeztetni Tajvan nemzeti érdekeit és Tajpej imázsát.

A China Times című kínai nyelvű lap szerint Besson stábja már eldöntötte, hogy kihagy néhány betervezett forgatási helyszínt - éppen azokat, amelyek különösen hatékonyak lettek volna a város mozivásznon való népszerűsítésére.

A filmguru és csapata pénteken tett panaszt a tajpeji rendőrségnél, miután autóikkal többször is majdnem összeütköztek az őket üldöző riportereket szállító gépjárművekkel. Az Oscar-díjas Ang Lee által rendezett Pi élete óta a Lucy című mozi a legnagyobb kaliberű hollywoodi film, amelyet Tajvanon forgatnak. A főhőst alakító Scarlett Johansson szintén Tajvanon tartózkodik.

A színésznő egy drogfutárságra kényszerített nőt játszik, akinek szervezete felszippantja az árut, amely egész egyéniségét átformálja. Félelmet és fájdalmat nem ismerő gépezetté válik, aki egy pillanat alatt sajátít el minden begyűjthető tudást és akaraterejével képes mozgatni a tárgyakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.