A film pereg tovább

A Mafilm és a Filmlabor beolvadt a Filmalapba

A Mafilm Filmgyártási és Kulturális Szolgáltató Nonprofit Zrt. és a Magyar Filmlaboratórium Nonprofit Kft. 2013. október 1-jétől a cégbírósági bejegyzés értelmében beolvadt a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt.-be.

2013.10.01 12:21MTI

A beolvadásnak köszönhetően a Filmalap ezentúl a filmgyártás teljes spektrumában nyújthat támogatást a magyar filmelőállítóknak. A 2011 novembere óta elérhető filmterv- és forgatókönyv-fejlesztési, gyártás-előkészítési és filmgyártási, valamint egyedi és marketing támogatások ezentúl gyártói kapacitással (stúdióhely) és utómunka szolgáltatással bővülnek - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

A közelmúltban a Filmalap nonprofit leányvállalataiként működött Mafilm és Filmlabor vezetői, Zákonyi S. Tamás és Aradi László a beolvadást követően a Filmalapon belül folytatják munkájukat az újonnan létrehozott igazgatóságok vezetőiként. A beolvadást követően a Filmalap alkalmazottainak létszáma csaknem száz főre nőtt.

A Filmalap nemrég 600 millió forint értékű forrást biztosított a két cég konszolidációjára a korábbi években felhalmozott tartozások rendezésére és az időszerű fejlesztésekre, annak érdekében, hogy a Mafilm és a Filmlabor behozza piaci hátrányát és ezáltal versenyképes piaci pozícióba kerüljön. A Filmalap a mindenkori nyereséget a magyar filmipar támogatására kívánja fordítani a jövőben.

Idén a Mafilm stúdióiban forgott a Kenau című, 6 millió eurós költségvetésű, holland történelmi koprodukciós film, a Dracula című amerikai, a Capitán Alatriste című spanyol tévésorozat, Pejo Róbert Mancs című magyar filmje, számos reklámfilm, valamint nagyrészben a Rudolf Péter rendezte Kossuthkifli című tévésorozat. A Filmlaborban készül a legtöbb új magyar film utómunkája, köztük Bodzsár Márk Isteni műszak-ja, Orosz Dénes Coming out című vígjátéka, Fazekas Csaba Swing című zenés filmje és Ujj-Mészáros Károly Liza, a rókatündér című első játékfilmje is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.