Újra dalol

Freddie Mercury kiadatlan felvételeit akarja megjelentetni a Queen

A Queen együttes azt tervezi, hogy kiad két olyan, a nyilvánosság előtt ismeretlen felvételt, amelyeken Freddie Mercury énekel.

2013.08.25 18:10MTI

Huszonkét évvel a legendás énekes halála után akarja közzétenni Brian May és Roger Taylor a Mercury hangján megszólaló dalokat. "Van egy sor felvétel. Brian és én dolgozunk rajta. Az egyiken az egész együttes dolgozott, a másik leginkább Brian munkája" - mondta Roger Taylor a Classic Rock című magazinnak.

"Nem akarjuk átírni, de van néhány dolog, amit be kell fejezni, és mondhatom, hogy ki fogjuk adni" - hangoztatta Taylor.

Brian May, a Queen együttes gitárosa a közelmúltban jelentette be, hogy Freddie Mercury és Michael Jackson harminc évvel ezelőtt készített duettjeinek megjelentetésén fáradozik - emlékeztetett a The Daily Telegraph brit napilap.

A zenész saját blogján arról írt, hogy jelenleg William Orbit producerrel dolgozik, és a projekt "izgalmas, kihívásokkal teli, érzelmileg megerőltető, de összességében nagyszerű". Mercury és Jackson 1983-ban készítettek közös felvételeket Jackson kaliforniai otthonában, de a hanganyagot nem jelentették meg. 2011-ben May engedélyt kapott a Jackson-hagyaték kezelőitől a felvételek kiadásához.

Egy legendás dal egy legendás koncertről: Budapest 1986

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.