Összhangban a természettel

Szarvasbőgés-hallgató túrák a gemenci erdőben

A gímszarvas bikák bőgését hallgathatják meg az elkövetkező hetekben azok, akik részt vesznek a gemenci erdőben szervezett túrákon.

2013.08.24 08:33MTI
Gímszarvas-bőgés

Augusztus utolsó hétvégéjén, valamint szeptember elején részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várják mindazokat, akiket a gímszarvasok nászát hirdető különleges szarvasbőgés érdekel - tájékoztatotta Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja.

A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható jelenséget.

A túrák a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről indulnak. A szarvasbikák hangjától zengő erdőt nemcsak a gemenci erdei vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is.

A program szervezői előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.