"Együtt az ország"

A Balatonon is rendeznek ünnepségeket, tűzijátékokat augusztus 20-án

"Együtt az ország" szlogennel rendezik meg az idei augusztus 20-ai ünnepségeket.

2013.08.14 11:19MTI

Az idei rendezvények különlegessége, hogy a Nagyon Balaton eseménysorozat keretében számos tóparti városban is színes családi programokkal, koncertekkel és tűzijátékkal emlékeznek a magyar állam alapításának évfordulójára.

A programokra több százezer vendéget várnak határon innen és túl.A programokra több százezer vendéget várnak határon innen és túl. A programokat szerdán Budapesten ismertette a szervező Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint az együttműködő szervezetek, köztük az MTVA, a Margitszigeti Szabadtéri Színház, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a VOLT produkció vezetői.

Budapesten, a hagyományoknak megfelelően 20-án reggel katonai tiszteletadás mellett vonják fel Magyarország lobogóját, majd következik a tisztavatás és a családi programok a Clark Ádám téren. Délután öt órakor kezdődik a Bazilikában az ünnepi szentmise, majd a Szent Jobb körmenet, este kilenc órakor pedig a tűzijáték uszályokról, valamint a Lánchídról. A Balatonnál már augusztus 18-án megkezdődnek a programok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.