Önkormányzatok

Szeptember végéig igényelhető támogatás artmozi-fejlesztésre

Szeptember 30-ig nyújthatják be az artmozihálózat digitális fejlesztésére igényeiket a települési önkormányzatok, a támogatás összege nem haladhatja meg fejlesztésenként a 12,5 millió forintot.

2013.08.11 04:22MTI

Az emberi erőforrások miniszterének a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendelete szerint a pályázati úton elnyerhető támogatás a már meglévő vetítőtermek műszaki feltételeinek javításához igényelhető.

Pályázni csak olyan mozi fejlesztésére lehet, amely a mozgóképszakmai hatóságtól art besorolást kapott, vagy amelynek üzemeltetője vállalja, hogy a támogatási szerződés megkötéséig az art minősítést megszerzi. A feltételek között szerepel többek között az is, hogy a filmszínház legfeljebb öt moziteremből állhat.

A rendelet kitér arra is, hogy a mozitermet a fejlesztés igazolt befejezésétől számított két éven keresztül artmoziteremként kell működtetni.

Támogatás csak olyan fejlesztéshez adható, amelynek finanszírozását legalább 25 százalékban a települési önkormányzat saját forrásból biztosítja. A rendelet kitér arra is, hogy az igények elbírálásánál a miniszter figyelembe veszi a már meglévő berendezéseket, a moziüzemeltető gyakorlatát, az önkormányzati önrész nagyságát, valamint azt, hogy a támogatásra javasolt önkormányzatok egyenletes területi eloszlást mutassanak.

A miniszter döntését legkésőbb november 7-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján teszi közzé - olvasható a rendeletben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.