Művész

Elárverezik Francis Bacon ecsetjeit

Ha egy festményt nem is tudnak kifizetni, legalább egy ecsetet vehetnek Francis Bacontől azok a rajongók, akik rész vesznek a Christie's szeptemberi különleges aukcióján Londonban.

2013.08.06 01:30MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A szokatlan tárgyakat felvonultató árverésen a híres ír festő nyolc ecsetjére lehet licitálni 20 ezer és 25 ezer font (7-9 millió forint) közötti becsült áron. Bacon festményiért 86 millió fontot (30 milliárd forintot) is kifizettek már aukción.

A Christie's szokatlan árverési tételei között lesz egy ház méretű hintaló, egy repülő gépezet Barry Levinson Ifjú Sherlock Holmes és a félelem piramisa című filmjéből, amelynek Steven Spielberg volt a producere, valamint egy triceratopsz koponya is, amelynek árát előzetesen 150 ezer-250 ezer fontra (52 millió-86 millió forintra) becsülték.

Az aukciót szeptember 5-én tartják Londonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.