Politika popköntösben

Lloyd Webber a Profumo-botrányból készít musicalt

A 20. századi brit történelem egyik legsúlyosabb belpolitikai botrányáról, a Profumo-ügyről készít musicalt Andrew Lloyd Webber.

2013.06.27 13:49MTI



A Stephen Ward című zenés darab a botrány egyik kulcsfigurájának szempontjából ábrázolja a brit kormányt 1963-ban megrázó és az egész világ figyelmét felkeltő Profumo-affért.

Ward a felső tízezer tagja és csontkovács mutatta be John Profumo hadügyminiszternek a call-girl Christine Keelert, akivel Profumónak viszonya lett. A nőről viszont kiderült, hogy közben egy orosz kém szeretője. A szex- és hidegháborús politikai botrány Profumónak a karrierjébe került, Wardot tönkretette, de az ügybe a konzervatív kormány is belebukott, és a britek bizalma alapvetően megrendült a politikusok iránt.

A musical zenei anyagát Webber komponálja, a dalokat Don Black írja, a szövegkönyv pedig Christopher Hamptonnak, a Veszedelmes viszonyok színműírójának munkája.

A darabot a brit Nemzeti Színház korábbi vezetője, Richard Eyre rendezi. Az első előadásra a londoni Aldwych Színházban kerül sor decemberben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.