A musicalkirály Requiemje!

Ki ne ismerné Andrew Lloyd Webber musicaljeit?

Ki ne ismerné Andrew Lloyd Webber musicaljeit? A Jézus Krisztus Szupersztárt, az Evitát, a Macskákat? Azt azonban itthon talán kevesen tudják, hogy egyszer e világhírű zenés darabok ünnepelt komponistája a musicalszínpadról ellátogatott a templomba.

2009.03.03 17:00ma.hu

Egy templomba, hogy az ún. "komolyzene" területén is babérokat arasson. 1984-ben megírta Requiemjét, amelyet a következő évben olyan szupersztárok vittek sikerre, mint a karmester Lorin Maazel és a tenorista Plácido Domingo, valamint a szopránszerepben a zeneszerző felesége, Sarah Brightman.
 
A lemezfelvétel meg is nyerte a Grammy-díjat. A művet most Budapesten, a Művészetek Palotájában is meghallgathatjuk az Antal Mátyás vezényelte Nemzeti Filharmonikusok előadásában, március 6-án este.
 
A koncerten egyébként két másik 20. századi mű is elhangzik: Prokofjev 1911-ben írott I. zongoraversenye Jandó Jenő közreműködésével és Sztravinszkij 1930-ban komponált Zsoltárszimfóniája. A hangverseny előtt egy órával, fél hétkor kezdődő Előhang keretében Antal Mátyás beszél az est programjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.