-Z

Szörnyek a zombik ellen: Brad Pitt filmjét legyőzték a mozikasszáknál

A szörnyek kiütötték a zombikat - így is összefoglalható az észak-amerikai mozik hétvégi népszerűségi listája, a Szörnyegyetem című animációra ugyanis jóval többen voltak kíváncsiak, mint Brad Pitt zombifilmjére, a Z világháborúra.

2013.06.24 02:38MTI

A Pixar új animációja, a Szörnyegyetem 82 millió dolláros (mintegy 1,8 milliárd forintos) jegybevételt hozott a premierhétvégén és ezzel első helyen végzett a boxoffice-listán. A mostani volt a Pixar legjobb nyitóbevétele azóta, hogy három éve a Toy Story 3. része 100 millió dollárral kezdett az észak-amerikai mozipiacon.

Ugyancsak a mostani hétvégén kezdték vetíteni az Egyesült Államokban és Kanadában Brad Pitt legújabb filmjét, a Z világháborút, amely a szakmai várakozásokat felülmúlva 66 millió dolláros (több mint 1,4 milliárd forintos) bevétellel nyitott. A részben Budapesten forgatott filmet csütörtöktől vetítik a magyar mozikban, akárcsak a Szörnyegyetemet.

A képzeletbeli mozis dobogó harmadik helyére csúszott vissza a múlt heti listavezető, Az acélember. A szuperhősfilmre 41 millió dollár (mintegy 900 millió forint) értékben váltottak jegyet az észak-amerikai filmszínházakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.