Leporolta a régi filmjét a Pixar

A Verdák folyatása robogott a mozis toplista élére

A Verdák 2. című animációs film vette át az észak-amerikai toplista vezetését: a Pixar stúdió új autós kalandjára 68 millió dollárért (13 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők a hét végén.

2011.06.27 09:00MTI

John Lasseter és Brad Lewis animációjában Villám McQueen, a versenyautó a Földgolyó Futamban indul, és barátja, az autómentő Matuka is elkíséri.

Az öt évvel ezelőtt bemutatott Verdák premierhétvégéjén 60,1 millió dolláros bevétellel debütált Észak-Amerikában, ám akkoriban még alacsonyabbak voltak a jegyárak, és az eladott jegyek számának tekintetében a folytatás alulmaradt az eredeti filmmel szemben - jegyezték meg elemzők. Ugyanakkor azt is hozzátették: a Pixar filmjei az 1995-ben bemutatott Toy Story óta rendre a toplista csúcsán kezdik forgalmazásukat.

A hétvégi toplista második helyét Cameron Díaz Rossz tanár című vígjátéka foglalta el 31 millió dollárral (5,8 milliárd forinttal). Az egy hete még listavezető Zöld Lámpás című sci-fi akciófilm viszont a harmadik helyre csúszott vissza 18,4 millió dolláros (3,5 milliárd forint) jegyeladással.

J.J. Abrams negyedikként befutott Super 8 című sci-fijére 12,1 millió dollárért (2,3 milliárd forint) váltottak jegyet a nézők. Az ötödik legnézettebb film pedig a Jim Carrey főszereplésével bemutatott Mr. Popper pingvinjei című vígjáték lett, amelyre 10,3 millió dollárért (kétmilliárd forintért) keltek el a jegyek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.