Az elme és az őslények foglalkoztatják alkotóikat

Pixar: agyat és dinót animálnak

Az emberi elme működésével és a dinoszauruszok világával foglalkozik két készülő produkciójában a Walt Disney Pixar animációs műhelye.

2011.08.22 14:10MTI

A dínós moziban annak járnak utána, mi lett volna, ha az őslények nem halnak ki - árulta el az animációs filmet rendező Bob Peterson, aki korábban többek között a Fel! című Oscar-díjas produkció forgatókönyvét jegyezte.

A Disney további terveit ismertető D23 Expón sok ezernyi rajongó gyűlt össze a hét végén a kaliforniai Anaheimben. Mint Peterson kifejtette, már gyermekkorában felkeltették érdeklődését az animatronikus dinoszauruszok, amiket egy világkiállításon látott. Az egyelőre cím nélküli dínós mese 2013-ban kerülhet a mozikba.

Egy évvel későbbre, 2014-re tűzték ki annak a filmnek a premierjét, amely az emberi agy működésébe pillant be, és azt vizsgálja többek között, miért ragad meg egy dallam az ember fejében. Az animáció rendezője Pete Docter lesz, akinek a nevéhez a Fel! és a Szörny Rt. fűződik.

A Pixar stúdió - a Toy Story-sorozat, a Verdák-filmek vagy a Némó nyomában műhelye - jövő nyárra is ígért újdonságot: a Brave című tündérmese a középkori Skóciában játszódik. 2013 júniusában a Szörny Rt. is gyarapodik egy folytatással: a történet előzményét mutatják be Monsters University címmel.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Pixar fennállása során filmjeivel 29 Oscar-díjat nyert el, és összesen 6,5 milliárd dolláros bevételre tett szert. Idén nyáron a versenyautós Verdák folytatásával tüzelték fel a közönséget: az animációs munkára világszerte 476 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.