Vízi kalandok és koncertek a Velencei-tónál

Csónakot a vízre! - Indul a T- Mobile Vízi Szabadidős Sportfesztivál

Mi is kellene más a nyárhoz, mint ragyogó napsütés és enyhülést nyújtó vízpart! - Sárkányt, kajakot, kenut, csónakot a vízre: indul a T- Mobile Vízi Szabadidős Sportfesztivál a Velencei-tónál.

2008.07.07 18:30mkksz.hu

"Az idei, a T-Mobile támogatásával megrendezendő fesztiválra mindenkit várunk, aki különösebb előképzettség nélkül vízre szeretne szállni, s a legkülönbözőbb műfajokban versenyre kelve másokkal átélné a játék, a versenyzés hangulatát, vagy csak látni szeretné, milyen is az a bizonyos sárkányhajó-verseny. Ez utóbbiban, amely egyébként szövetségünk legújabb szakága, egyszerre húsz fős legénység evez a sárkányformájú óriási hajóban, ahol az orr részben egy dobos diktálja az ütemet, hátul pedig egy profi kormányos irányítja a hajót."

"A verseny több távon is indul, a helyszínen nevezhetnek családok, barátok, nyaralók vagy akár a parton összeverbuválódott csapatok. Látványos küzdelem ígérkezik, igazi jó játék mindenki számára! Remélhetőleg idén is sokan kapnak kedvet ehhez a műfajhoz, s ha nem is versenyzőként, de szurkolóként majd rájuk is számíthatunk a 2010-ben hazánkban megrendezendõ sárkányhajó világbajnokságon" - tette hozzá Schmidt Gábor.

A sportrajongók pedig július 12-én délután személyesen is találkozhatnak olimpiai kajak-kenu válogatott sportolókkal, akik dedikálni fognak.

Családi rendezvényről lévén szó a szervezők természetesen a legkisebbek, a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak. Gyerekkezek segítségével készül el például az Ország Kenulapátja, amely a világon egyedülálló alkotás lesz - méretei és alkotóközössége okán.

A közel négy méter hosszú kenulapátot - kétszer nagyobb a szokásos lapátoknál - Szeghalmi Károly hajóépítő mester készíti, és a helyszínen levő gyerekek egy interaktív hajóépítő műhelyben simára csiszolhatják a hetven százalékban elkészült lapát felületét.

Az ország kenulapátjának egyik oldalát a magyar kajak-kenu olimpiai válogatott csapat tagjai dedikálják, a remekmű másik oldalára pedig a kis alkotók neve kerül fel. Ezt az egyedi sporteszközt a későbbiekben jótékony célra elárverezik a szervezők.

A sokféle program közül az eszkimó-indián verseny is a gyerekeknek szól, amelyre a 10-14 éves korosztályból várják a jelentkezőket: ők szlalom pályán evezésben, kislabdadobásban, váltófutásban mutathatják meg tudásukat.

A T-Mobile hosszú évek óta szponzorálja a hazai kajak-kenu élsportot, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, az élsportolókat, ugyanakkor egyre fontosabbnak érzi a sokak számára kikapcsolódást nyújtó vízi tömegsport aktív támogatását is.

prev[2/3]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal
  3. 3. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.