Maureen

Alpesi extra buli: szépségverseny és maraton is volt - de nem átlagos...

Németország tehénszépségversenyt, Svájcban tehénmaratont rendeztek. Ez utóbbit egy négyéves biotehén nyerte.

2013.06.16 03:26MTI
Loh Nastygirl

A Jersey fajtájú szarvasmarha 10 nap, 11 óra és 45 perc alatt tette meg a 42 kilométeres távot - közölte csütörtökön a versenyfutást szervező BioSuisse, az ökológiai gazdálkodást folytató svájci földművesek szövetsége.

A versengésben szerdán hirdettek győztest. Maureennak kedvezett az esős időjárás, amely miatt több riválisa bennragadt a sárban.

A maratoni futó győzelmének elsősorban az a 329 netező örülhet, aki Maureenra fogadott a Facebookon, és ezért jutalmat sorsolnak ki közöttük.

A tehenek maratoni futásával, amelyet a szurkolók élőben követhettek a közösségi portálon, arra akarja felhívni a figyelmet a biogazdák szövetsége, hogy fontos jó életkörülményeket biztosítani a haszonállatoknak is.

Németországban egy Loh Nastygirl nevű hatéves tehén győzött egy csütörtöki szépségversenyen, amelyet Holstein fajtájú szarvasmarháknak rendeztek az alsó-szászországi Oldenburgban.

Mint a dpa német hírügynökség jelentette, az emslandi járásból származó tehén "jó alakjával" győzte meg a zsűrit, amelynek 250 tehén közül kellett kiválasztania a legszebbet. Idén állítólag különösen erős volt a mezőny, amelyen több, európai versenyeken jól szereplő szarvasmarha is indult.

A hagyományos szépségversenyekhez hasonlóan a Grand Champion-címért küzdő négylábú vörös és fekete tarka topmodellek is popzenére vonultak a zsűri elé, amelynek igyekeztek a legjobb formájukat mutatni. Egy formás tőgy, erős lábak, egy széles medence, egy feszes has jelentősen növelte az esélyeket.

A marhákat speciális tehénfodrászok készítették fel a versenyre a kulisszák mögött: egész nap mosták, nyírták, szárították a szőrzetüket, amelyet olajjal és hajlakkal hoztak formába. Kisebb trükkök - például apróbb szépséghibák némi színezékkel vagy megfelelő nyírással való eltüntetése - megengedettek voltak, a nagyobb stikliket azonban nem tűrték, a kétszeres győztes és idén is favoritnak számító Kristát például diszkvalifikálni kényszerült a zsűri a háta közepére applikált műszőr ("paróka") miatt.

A tehénszépségversenyt kétévente rendezik meg, az indulókat mintegy kétmillió németországi Holstein-marha közül választják ki, de idén például indultak versenyzők Luxemburgból is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.