A válság elérte az arisztokráciát is

Trónörökös a "szarvasmarhaosztályon" utazik

Turistaosztályon repül ezentúl Vilmos herceg, a brit trón várományosa, tekintettel a majdani alattvalóit sanyargató súlyos gazdasági bajokra.

2009.03.30 10:06MTI

A The Sunday Telegraph - a legnagyobb vasárnapi brit konzervatív lap - értesülése szerint Vilmos különösebb hírverés nélkül utasította stábjának tagjait, hogy utazásait menetrendszerű járatok normál utasfülkéibe szervezzék.
 
A 26 éves herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - a lap bennfentes forrásai szerint már e hónap elején is a British Airways légitársaság Londonból Genfbe tartó menetrendszerű járatának turistaosztályán repült, amikor barátnőjével, Kate Middletonnal svájci sívakációra utazott. 

A járaton természetesen "jelen voltak" a biztonságiak is, de az egész út "nagyon feltűnésmentes" volt, és az utasok közül sokan nem is vették észre, hogy ki ül közöttük. A The Sunday Telegraph forrása szerint Vilmos "egyébként is utálja", ha nagy a felhajtás, amikor utazik. 

A herceg sokkal pihentetőbbnek találta a turistaosztályt, mint "a gép elejét", ahol a személyzet "általában idegesen forgolódik körülötte". Vilmos most először repült a hivatalos angol megjelöléssel "gazdaságosnak" (economy class), a zsúfolt karámokra utaló, "népi" szóhasználatban "szarvasmarhaosztálynak" (cattle class) nevezett hátsó traktusban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.