Csak győzzünk válogatni!

Koltai poénjai és rock and roll a Városmajorban!

Koltai Róbert három előadásban is szórakoztatja a nagyérdeműt a Városmajorban. A Margitszigeten egyedülálló operabemutató készül - De a könnyűzene kedvelői sem maradnak program nélkül.

2008.07.04 14:00ma.hu

Koltai Róbert három előadásban is szórakoztatja a nagyérdeműt a Városmajorban, a Margitszigeten egyedülálló operabemutató készül, Fenyő Miklós pedig nagyszabású koncertet ad. Csak győzzünk válogatni az augusztusi szabadtéri programok közül!

Koltai legjobb poénjai

Koltai Róbert augusztusban három fergeteges előadásban - az Én és a kisöcsém című, Eisemann zenével fűszerezett bohózatban, Molnár Ferenc egyik legremekebb vígjátékában, a Doktor úrban és a Mese habbal című vígjátékban - is színre lép a Városmajori Szabadtéri Színpadon. És bár mindegyik előadás nagy kedvence, mégis az Én és a kisöcsémről dédelget magában legtöbb személyes emléket.

Most a Városmajorban láthatják az érdeklődők a produkciót, ahol az elmúlt két év nyarain is bemutatták már ezt az előadást, és a közönség persze itt is nagyon szerette.

A Doktor úr azonban ezeken a deszkákon újdonságnak számít, ennek főszerepét szintén Koltai Róbert alakítja, aki azt is elárulta, hogy Galambos Zoltánnal közös rendezésben készítették az előadást.

Műfajok, ha találkoznak

Az operarajongók sem maradnak csemege nélkül augusztusban, a Nyári Fesztivál egyik legnagyobb dobásának ígérkezik Gounod Rómeó és Júliája. A műfaji meghatározás crossover, ugyanis itt az opera mellett a próza és a tánc is fontos szerepet kap.

-Tavaly Egerben készítettünk egy Peer Gynt bemutatót, melyben Grieg zenéje egészében felcsendült, ugyanakkor sok Ibsen szöveg is elhangzott benne, és a tánc is jelentős szerepet kapott –mondja Csizmadia Tibor, az előadás rendezője, az egri színház igazgatója.

- Szabó Sipos Máté karmesterrel, Barta Dóra koreográfussal, és Csanádi Judit díszlettervezővel közösen készítettük az akkori előadást, és ugyanez a team kapott most felkérést, hogy új produkciót készítsünk a Margitszigetre. Gounod Rómeó és Júlia zenéje mellett a Shakespeare szövegek és a táncok is fontosak lesznek az előadásunkban.

A hangzás, a mozgás, a látvány és a színészi játék találkozása izgalmas estét ígér, és a produkció külön érdekessége, hogy a nagyszerű operisták mellett olyan színészek is színpadra lépnek majd, mint Takács Katalin, Görög László vagy Kaszás Gergő.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.