Kiállítás, beszélgetések...

Kapocs - Diákok a közösségért

Kiállítással, beszélgetésekkel, koncertekkel is kívánja erősíteni az iskolai közösségi szolgálat és a felnőtt önkéntesség gondolatát péntektől egy héten keresztül a Kapocs - Diákok a közösségért elnevezésű rendezvénysorozat a fövárosi Kogart Galériában és Kogart Házban.

2013.05.24 18:10MTI

A segítő foglalkozásúak a legtöbbet azoktól kapják, akiknek segítenek - mondta el az eseménysorozat pénteki megnyitóján Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett arra, hogy a nemzeti köznevelési törvény szerint 2016-tól érettségi előtt legalább 50 órát kell közösségi munkával eltölteniük a diákoknak.
 
Balog Zoltán hangsúlyozta: erre talán nem is a rászorulóknak van a legnagyobb szükségük, mert ha Magyarországon nem alakul ki az önkéntes segítés kultúrája, "hiába indul meg egyszer a gazdasági növekedés, az ország nem lesz boldog". 

A miniszter a rendezvénysorozatot méltatva reményét fejezte ki: az mindenkiben felébreszti a kedvet arra, hogy segítsen embertársain. Kovács Gábor, a Kogart Ház tulajdonosa elmondta: a kiállítás is egyértelműen megmutatja azt, hogy a tehetség és a fogyatékkal élés nem zárja ki egymást. 

"Harminc-negyven éve kötelező önkéntes programokon, kommunista szombatokon kellett részt venni, ma már kezd felértékelődni az önkéntesség" - szólt a rendezvénysorozat üzenetéről Kovács Gábor. 

Joó Beatris főszervező elmondta, az egyetemista társaival létrehozott, Kapocs című kiállítás hátrányos helyzetű fiatalok alkotásait, valamint kisfilmeken a velük foglalkozók tevékenységét mutatja be, míg a beszélgetéseken közéleti személyiségek és művészek - többek között Mádl Dalma, Törőcsik Mari, Müller Péter, Vujity Tvrtko és Hankiss Elemér  - járják körül a közösségi szolgálat, az önkéntesség és a környezetvédelem kérdéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.