"Rálövök a tanáromra..."

Lövöldözéssel fenyegetőzött a diák - zárva a leideni középiskolák

Zárva tartanak hétfőn a középiskolák a hollandiai Leidenben, miután egy diák azzal fenyegette meg tanárát és iskolatársait egy amerikai honlapon közzétett üzenetben, hogy tüzet nyit rájuk.

2013.04.22 14:25MTI

A 4chan internetes oldal fórumán vasárnap megjelent angol nyelvű szöveg eddig ismeretlen szerzője ezt írta: "holnap rálövök a tanáromra és annyi diákra, ahányra csak lehet". Megjegyezte még, hogy a helyszín Leiden egyik középiskolája lesz, és egy 9 mm-es Colt Defendert fog használni. A Hollandia nyugati részén található egyetemi város mintegy húsz középiskolájához hétfőn "elővigyázatosságból" fegyveres rendőröket vezényeltek ki. 

Holland sajtóértesülések szerint a rendőrség az ügyészséggel együttműködve, valamint a városvezetés és az iskolaigazgatók vasárnap este döntöttek a fenyegetett tanintézetek bezárásáról. A leideni általános iskolák hétfőn kinyitottak ugyan, de többnek a tanítói testülete úgy határozott, hogy nem engedi ki az udvarra a gyerekeket. 

A középiskolák a hétfői nap folyamán döntenek arról, hogy kedden lesz-e tanítás. A holland rendőrség az ügyben felvette a kapcsolatot az amerikai Szövetségi Nyomozóirodával (FBI). 2009-ben ugyanezen az amerikai oldalon egy 18 éves fiú fenyegetőzött azzal, hogy tüzet nyit a dél-hollandiai Breda egyik iskolájában. 

A rendőrök röviddel az üzenet közzététele után elfogták, és mint kiderült, a fiú csak "tréfálkozott". 2011. április 9-én az ország nyugati részén található Alphen aan den Rijn város egyik üzleti negyedében egy férfi ámokfutást rendezett, amelyben hatan meghaltak és 11-en megsebesültek. Az elkövető a történtek után megölte magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.