Országos koreográfia-verseny

Hétszáz táncos lép színpadra Balatonbogláron

Huszonhét együttes 700 táncosa mutatkozik be a 17. alkalommal megrendezendő gyermek és ifjúsági néptánccsoportok országos koreográfia-versenyén május 18. és 20. között Balatonbogláron.

2013.05.17 15:33MTI

Szalai Tünde főszervező elmondta, hogy a minden évben pünkösdkor megrendezendő fesztivál különlegessége, hogy csak a versenyre nevezett koreográfia címe kerül nyilvánosságra, a csoport vezetőit, a koreográfus nevét és a csoport székhelyét sem ismerheti meg a zsűri és a közönség. Ezzel szeretnénk elérni, hogy a személyes ismeretségen alapuló elfogultság kiküszöbölhető legyen - tette hozzá.
   
Vasárnap a koreográfiák megtekintése után a héttagú zsűri azonnal pontoz, az ünnepélyes eredményhirdetésre és a gálaműsorra pünkösdhétfőn kerül sor.
   
Tájékoztatása szerint az egész ország területéről érkeznek táncosok, egyebek mellett Kecskemétről, Komlóról, Paksról és Szegedről. A versengés mellett játékokkal és egyéb zenés programokkal szórakoztatják a résztvevőket: szombaton este pünkösdi királyt és királynét választanak, előtte délután 15 órakor futó méta bajnokság lesz. Este 20 órakor a Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra koncertezik.
   
Kiemelte, hogy idén 60 önkéntes, 50 támogató, 40 partner segíti a rendezvény lebonyolítását, az érdeklődőket kirakodóvásár várja.
   
A háromnapos rendezvényt a Nemzeti Művelődési Intézet és a Varga Béla Közművelődési-, és Sportközpont és Könyvtár – VKK Tagintézmény szervezésében és a Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete szakmai lebonyolításával rendezik meg a Somogy megyei településen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.