Zárul a Budapest Táncfesztivál

Ma van a tánc világnapja

Ma, a tánc világnapján fejeződik be gálaesttel az április 19-én indult Budapest Táncfesztivál. Az ünnepen a Fesztivál Színházban adják át a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai elismeréseit és az Imre Zoltán-díjat.

2013.04.29 09:17MTI

A világnapra 2013-ban a tajvani koreográfus Lin Hvaj-min (Lin Hwai-min) küldött üzenetet, amelyet minden országban felolvasnak az aznapi előadás előtt.

A tajvani alkotó egyebek mellett azt írja, hogy "a mai digitális korban a mozdulatok milliónyi formát öltenek. Lenyűgöző. De a képi ábrázolások sohasem helyettesíthetik a táncot, mert a képekből hiányzik a lélek. A tánc, az élet ünneplése. Gyere, kapcsold ki a tévét, kapcsold ki a számítógépet, és táncolj velünk!"

A Budapest Táncfesztiválon idén hat bemutatót láthatott a közönség, fellépett a brazil Grupo Corpo Társulat, a Company fabrik Potsdam, a South Bohemian Ballet, a Bozsik Yvette Társulat, a Közép-Európa Táncszínház, a Magyar Állami Népi Együttes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.