Jövőre ismét megpróbálják

A Tánc Fesztiválja Veszprémben - pénzügyi okokból elmarad

Idén a várszínház is olyan szűkös támogatást kapott, amelyből "a mindennapi működés is nehézkes".

2013.05.14 17:48MTI

A pénzügyi okok miatt idén biztosan nem rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója elmondta: a fesztivál pénzügyi hátterét eddig is a várszínház költségvetéséből előlegezték meg, majd utólag, a pályázatokon elnyert összegből fizették vissza a "kölcsönt".

Idén azonban a várszínház is olyan szűkös támogatást kapott, amelyből "a mindennapi működés is nehézkes" - fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy ebben az évadban a pályázati lehetőségek megszűntek, ezért a fesztivál támogatás nélkül maradt.

Veszprém önkormányzata 1,5 millió forinttal támogatta a fesztivált, amelynek költségvetése azonban tízszer ekkora, még úgy is, hogy a fellépők minimális honoráriumért jöttek Veszprémbe - mondta el az MTI kérdésére Vándorfi László.

Krámer György, a fesztivál művészeti igazgatója szerint a szakmai partnerek meglepődtek és megdöbbentek a hír hallatán. Kiemelte: jövőre megpróbálják megszervezni a fesztivált.

A Tánc Fesztiválja országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozót 16. alkalommal rendezték volna meg Veszprémben május 27. és június 2. között, a szervezők tájékoztatása szerint több mint tíz együttes fellépésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.