A trombitás műsor

Barabás Lőrinc az A38 hajón mutatja be szólólemezét

Barabás Lőrinc trombitás, a hazai dzsessz színtér egyik leginnovatívabb muzsikusa szombaton az újbudai A38 hajón mutatja be legfrissebb stúdióanyagát, az ezúttal teljesen szólóban elkészített Sastrát.

2013.05.09 08:43MTI

Barabás Lőrinc legújabb produkciójábanegyedül áll a színpadon és egy loopstation segítségével trombitája hangját sokszorozza meg különböző zenei funkciókban - közölték a szervezők az MTI-vel.
   
A trombitás műsorában zajok, zörejek, a hangszer ritkán hallott, hallatott effektusai keverednek groove-os témákkal, harmóniákkal, olykor könnyedebb, olykor progresszívabb dallamokkal, amelyeket Gábor Márton (Urbanizer) vetítése egészít ki.
   
A 30 éves Barabás Lőrinc generációja kiemelkedő zenésze, aki különböző formációival, mindenekelőtt a 2005 és 2010 között létezett és két remek albumot (Ladal, Trick) készített Barabás Lőrinc Eklektric-kel komoly sikereket ért el. Ez a formáció a dzsessz, az elektronika, a dub, a hiphop, a reggae és a French house elemeinek felhasználásával alakított ki egyedi stílust, olyan remek zenészek közreműködésével, mint az énekes Fábián Juli és Sena vagy az orgonista Premecz Mátyás. Barabás Lőrinc nem "ortodox" dzsesszmuzsikus, előszeretettel kalandozik a poposabb hangzások felé.
   
Legfrissebb, Sastra című lemeze igazi szólóprodukció. A kísérletezés mellett kortárs nagyvárosi dzsessz, finom egyensúlyozás az elektronika nyújtotta lehetőségek és a személyesség határán, érintve a 20. századi repetitív zene világát is. A lemezt az A38 hajó adja ki, a bemutató koncerten az előzenekar Dányi Krisztina dalszerző-énekes artrock-, barokkpop-, lofi-formációja, a Morningdeer lesz.
   
Barabás Lőrinc 12 évesen kezdett trombitálni a Szabolcsi Bence Zeneiskolában, ahol klasszikus zenét tanult. 1999 és 2002 között a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója volt, itt ismerkedett meg a dzsesszel. 2006 tavaszán végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékén, tanára Nemes Krisztina és Fekete-Kovács Kornél volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.