Random Szerda néven rendezik meg!

Jótékonysági koncert! Barabás Lőrinc és barátai az A38 Hajón!

A Random Szerda és az Operentzia jótékonysági koncertet tart a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány javára. Az 1992-ben létrehozott alapítvány megalakulása óta segítséget nyújt eltérő fejlődésű csecsemők számára.

2009.05.15 12:00ma.hu

Az intézmény újbudai telephelyének kertjében épül Budapest első integrált játszótere, mely egyaránt szolgálná a rászoruló gyermekek terápiás céljait, valamint környékbeli családok szabadidejének hasznos eltöltését, és egymás megismerését. 

A játszótér létrehozását számos cég támogatta adománnyal és építési anyaggal. A koncert teljes bevétele szintén e cél megvalósulását segíti. Random Szerda A Random Szerda névre hallgató projekt a kitűnő trombitás, Barabás Lőrinc baráti társaságából alakult. 

A budapesti hiphop-nujazz-dub színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formáció az elmúlt nyáron szerdánként örömzenélt az A38 Hajó tetőteraszán - igen nagy sikerrel. A tagok között klasszikus dzsesszen nevelkedet "konzisok" éppúgy vannak, mint underground szólisták. 

A zenekarvezető trombitás tehetségéről csupán annyit, hogy a modern nu jazz alapító atyja, Nicola Conte az A38 Hajón tartott koncertje előtt egy nappal látta játszani Barabás Lőrincet, és azon nyomban meg is hívta másnapi koncertjére - vendégfellépőként... 

A Random Szerda kezdeti korszaka óta a város egyik legizgalmasabb, a jazz-jammelés legjobb hagyományait éltető sorozata lett.

Az Óperentzia zenekar 2005 decemberén alakult. A zenekar inspirációit a downtempo, 60-as évek pszichedelikus zenéi és a gyermekkoruk kedvenc mesezenéi adják. Emellett mindig előtérbe hozzák a húzós groove-okat, a monotonitást és az analóg szintik hatásait. 

Az első próbák a Citysound stúdióban zajlottak, ahol a próbákat azonnal rögzítették. 2006 elején az összegyűlt anyagból egy öt számos demót, majd egy évvel később 10 számból álló demóalbumot készítettek és ebben az évben megjelent első nagylemezük.

Jótékonysági koncert a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány javára: Barabás Lőrinc és barátai a Random Szerdával, Óperentzia 

2009. május 21., csütörtök 21h 
Belépő elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.