Korhű ruhákban

Pergolesi-operák a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában

A 2013-as magyar-olasz kulturális évad keretében hétfőn este olasz operaénekesek korhű ruhákban Pergolesi-operákból énekelnek a budapesti Olasz Kultúrintézetben a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén.

2013.05.05 02:29MTI

Az idén 50 éves zenekar hangversenye nyitotta meg az évadot januárban Budapesten. Hétfőn az 1585-ben alakult, gazdag zenei hagyományú római Accademia Santa Cecilia operastúdiójának tagjai vendégszerepelnek a Budapesti Olasz Kultúrintézetben - közölte az MTI-vel Kiss Tímea, a zenekar munkatársa. 

Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperája két részben hangzik el az esten, de megszólal egy részlet a Büszke rab című alkotásból is. A koncerten elhangzik a szerző F-dúr szimfóniája is, vonószenekari átiratban. Ubertót, a mogorva agglegényt Dario Ciotoli (bariton), a csípős nyelvű szolgálót, Serpinát Damiana Mizzi (szoprán) énekli a koncertelőadásban.
 
Az énekesek mindannyian a Accademia Santa Cecilia stúdiójában tanultak operaéneklést és színpadi játékot, többek között az elismert karmester, Fabio Maestri és a szcenikatanár-rendező Cesare Scarton felügyelete alatt. A Serpinát alakító Damiana Mizzi azóta az intézmény kurzusvezető tanára lett. Az úrhatnám szolgáló című operát több országban bemutatták már: turnéztak a produkcióval Ukrajnában, Észtországban, Litvániában és Lettországban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.