140 projekt

Csökkenteni kell a forrásvesztés kockázatát a Közlekedés Operatív Programban

A kormány csökkenteni szeretné a forrásvesztés kockázatát a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) harmadik prioritásához, vagyis a térségi elérhetőség javításához kapcsolt források tekintetében - az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

2013.05.01 05:33MTI

A határozat szerint a kormány felkéri a nemzetgazdasági minisztert, hogy a KÖZOP harmadik prioritásának forrásvesztése elkerülése érdekében kötelezettségvállalás formájában biztosítsa a prioritás túlvállalásához szükséges 174 milliárd forint fedezetet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél előkészített projektek feltételes közbeszerzési eljárásaira.

A kormányhatározat melléklete szerint több mint 140 ilyen ilyen projekt van, például a 4-es számú főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszának négysávosítása, az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának megépítése az új Tisza-híddal, az M44-es autóút építése Kecskemét és Békéscsaba között, vagy a 8-as főút Székesfehérvár-Veszprém szakaszának előkészítési feladatai.

A nemzeti fejlesztési miniszter feladata a kormányhatározat szerint, hogy megtegye a projektek támogatási szerződéseinek megkötéséhez szükséges intézkedéseket. A nemzeti fejlesztési miniszternek erről, valamint a nemzetgazdasági miniszternek a kötelezettségvállalás teljesítéséről, illetve a Közlekedés Operatív Programban fennálló esetleges további abszorpciós kockázatokról, és a forrásvesztés elkerülését lehetővé tevő egyéb intézkedésekről előterjesztést kell készítenie a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság részére - olvasható a határozatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.