A németországi Frankfurtban

Zárul a Budapesti Fesztiválzenekar turnéja

A németországi Frankfurtban, az Alte Operben fejeződik be a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tavaszi turnéja. Vasárnap este a Dohnányi Szimfonikus percek című darabját, Beethoven I. zongoraversenyét és Brahms IV. szimfóniáját vezényli Fischer Iván.

2013.04.28 17:02MTI

A versenymű szólistája Frankfurtban Rudolf Buchbinder rangos osztrák zongoraművész. A hétfőn kezdődött turné első helyszíne London, a Royal Festival Hall volt, ahol a Beethoven-művet Imogen Cooper brit zongoraművész játszotta - közölte vasárnap az MTI-vel a BFZ kommunikációs menedzsere, Váradi Júlia.
   
A jelentős angol napilapok közül a Financial Times, a The Independent és a Daily Telegraph is beszámolt a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar játékáról.
   
Richard Fairman, a Financial Times zenekritikusa Fischer Iván és a 30 éves Fesztiválzenekar "senki máshoz nem hasonlítható játékáról" számol be. Pontosan érzékelhető a különösen szoros kapcsolat a művészeti vezető és a zenekar tagjai között. Ennek köszönhető, hogy a zenekarban az egyéniségként is teljesítő, sőt alkotó művészek minden tudásukat képesek együtt a legmagasabb színvonalon kamatoztatni. Ez, ami miatt minden egyes alkalommal, ha a BFZ Angliában turnézik, ott kell lenni és meg kell hallgatni a koncertjeiket - írta az üzleti lap.
   
A The Independent komolyzenei rovatában David Nice adott közre recenziót. Ő is különlegeses zenekarként említi a BFZ-t. Ivan Hewett, a The Daily Telegraph munkatársa egy Fischer Ivánnal néhány nappal korábban készült interjú bevezetőjében így jellemezte a karmestert: "Ha létezik egyetlen olyan muzsikus, akit európai ideálként említhetünk, akkor az egészen biztosan Fischer Iván."
   
London után a basingstoke-i Anvil Theatre-ben, majd a manchesteri Bridgewater Hall-ban, valamint a canterburyi Marlow Theatre-ben lépett fel az együttes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.