Szigorú orvosi felügyelet

Esés okozta erős fájdalmak miatt nem dirigálhat Barenboim

Esés okozta erős csípő- és lábfájdalmak miatt május végéig nem vezényelhet Daniel Barenboim, a milánói Scala karmestere.

2013.04.28 15:27MTI

 Az olasz operaház hétvégi bejelentése szerint a 70 éves sztárdirigenst szigorú orvosi felügyelet mellett intenzív kezelésnek vetik alá Berlinben.
   
Az argentin-izraeli karmester még tavaly októberben a hátára esett, és ennek következményeként fájdalmak kínozzák a csípőjén és a jobb lábán.
   
Az egészségi problémák miatt Barenboim, aki a milánói operaház zeneigazgatója, egyben a Berlini Állami Opera főzeneigazgatója, kénytelen lemondani egy zongorkoncertet Barbara Frittoli szopránnal, valamint Richard Wagner Az istenek alkonya című művének próbáit és három előadását.
   
A karnagy bízik abban, hogy május végén újra pódiumra léphet.
   
Daniel Barenboim 2006 óta a La Scala karmestere, 2011 óta a zeneigazgatója is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.