Tapsorkánban tört ki a közönség!

Domingo és Barenboim együtt Berlinben

Verdi három felvonásosa még véget sem ért, a közönség azonban már tapsorkánban tört ki: a berlini Staatsoperben ugyanis együtt lépett fel a világhírű spanyol tenor, Plácido Domingo és a nem kevésbé híres, izraeli származású karmester, Daniel Barenboim.

2009.10.25 18:53MTI/ fotó: MTI

A szombat esti programban az olasz zeneszerző egyik leghíresebb operája, a Simon Boccanegra szerepelt, és Plácido Domingo debütált Boccanegra szerepében. Ehhez azonban az kellett, hogy a tenor baritonra váltson, ami mégsem okozott oly nagy meglepetést. A spanyol művész ugyanis már tavaly bejelentette, hogy mintegy 130 tenor szerep után mélyebbre, azaz baritonra vált, ráadásul pályafutását baritonként kezdte.

A berlini Staatsoper természetesen zsúfolásig volt, az előadásra már hónapokkal ezelőtt elkeltek a jegyek. Az operaház szerint sokan külföldről érkeztek, hogy meghallgathassák 68 éves kedvencüket az új szerepben. Plácido Domingo a hírek szerint összesen hat előadáson lép fel, és a mostani az első volt. A közönség soraiban olyan neves személyiségek foglaltak helyet, mint az irodalmi Nobel-díj legújabb kitüntetettje, a német Herta Müller vagy épp a korábbi külügyminiszter, Joschka Fischer.

A kritikusok szerint a közönségnek - a Domingo-Barenboim kettősnek köszönhetően - páratlan élményben volt része.

A spanyol énekes - aki egyébként Barenboimhoz hasonlóan olykor maga is vezényel - kiválóan debütált Simon Boccanegra szerepében. Nem csoda, hogy a harmadik felvonás végén a színpadon még csak haldoklott, de már zúgott a tapsvihar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.