További hatvan kiállítási tárgyat is kiállítanak

Először mutatják be Franz Kafka "egeres levelét"

Először láthatja a nyilvánosság Franz Kafka 1917-ben íródott "egeres levelét".

2013.04.13 11:44MTI

Az író a rágcsálóktól való félelméről vall Max Brodnak abban a négyoldalas levélben, amelyet most a marbachi Modern Irodalmi Múzeumban (LiMo) állítottak ki. "Ez egy igazán különleges dokumentum, ilyen érdeklődést még nem tapasztaltam" - mondta el Ulrich Raulff, a marbachi intézmény igazgatója.
   
A kézirat évtizedek óta rejtőzött magánkézben. Csupán több privát támogató, mecénás és adományozó segítségével sikerült megszereznie a Német Irodalmi Archívumnak.
   
A különleges levél mellett további hatvan kiállítási tárgyat is bemutató tárlat az egerekkel, mint az eltűnés művészeivel és Kafka műveiben való átalakulásukkal foglalkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.