A tárlathoz társművészeti program kapcsolódott

Rekord látogatottságot ért el Bukta Imre kiállítása

A március 16-17-i záró hétvégén csaknem háromezren váltottak jegyet Bukta Imre Másik Magyarország című kiállítására a Műcsarnokba, a tárlat így rekordot jelentő 24 ezres látogatottságot ért el.

2013.03.18 19:38MTI

 Kortárs magyar képzőművész egyéni kiállítása még soha nem vonzott ilyen sok látogatót - közölte a Műcsarnok hétfőn az MTI-vel.
   
A Másik Magyarország a Mezőszemerén élő képzőművész első nagyszabású fővárosi kiállítása volt. A mintegy száz munkát felvonultató, 2012 novemberében megnyílt tárlathoz számos társművészeti program kapcsolódott, olyan rangos művészek részvételével, mint a színész Bán János, a zenész Csík János, a filmrendező Hajdu Szabolcs vagy az író Temesi Ferenc, és maga Bukta Imre is számos tárlatvezetést tartott.
   
A múzeumpedagógiai foglalkozásokon mintegy nyolcszáz gyermek vett részt, a kiállítás anyagát pedig egy 260 oldalas, reprezentatív katalógus foglalja össze - közölte a Műcsarnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.