Feliratkozással tekinthető meg az előadás

Kolozsvárra látogat a prágai nemzeti színház

Samuel Beckett Godot-ra várva című abszurd drámájának előadásával látogat Kolozsvárra áprilisban a Prágai Nemzeti Színház.

2013.04.01 01:29MTI

A Kolozsvári Állami Magyar Színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a prágaiak előadását április 13-án és 14-én román és magyar feliratozással tekintheti meg a közönség a kolozsvári magyar színház nagytermében. 

Az előadást Michal Docekal, a színház igazgató-főrendezője állította színre, Lucky szerepét Jan Kacer neves cseh színész-rendező alakítja. A prágaiak kolozsvári vendégjátéka a két társulat 2013-as csereprogramjának része. Március 23-án és 24-én a Kolozsvári Állami Magyar Színház mutatta be a cseh fővárosban Georg Büchner Leonce és Léna című drámáját Tompa Gábor színházigazgató-főrendező rendezésében.
 
A kolozsváriak prágai előadását követően Tompa Gábor Európa két legrégebbi színháza között kialakult párbeszédet méltatta. Megemlítette, hogy a két színház hasonló művészi értékeket, törekvéseket képvisel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.