Március 20-24.

Dánia lesz az ELTE TáTK dokumentumfilm-fesztiváljának vendége

Dánia lesz az ELTE Társadalomtudományi Karának szervezésében március 20. és 24. között zajló Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál vendége, a filmjét elkísérő Mads Brügger dán rendező előadást is tart a rendezvényen.

2013.03.16 23:29MTI

Az ötödik alkalommal megrendezendő fesztiválon 29 külföldi és 11 hazai dokumentumfilmet vetítenek a budapesti Toldi és Kino moziban. A "Ha érteni akarod a világot" mottót viselő filmmustra programjába elsősorban a társadalmi kérdéseket feszegető alkotásokat válogattak a szervezők. 

A fesztiválon Dániát, az idei vendéget hat produkció képviseli, köztük az utahi Sundance függetlenfilmes fesztiválon is szerepelt The Ambassador, amelynek rendezője, Mads Brügger a filmje bemutatása után előadást tart alkotói módszereiről. 

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál vetítéseit zenés programok is kísérik, a Toldi Klubban és a Kino Caféban fellép az Amoeba, Barabás Lőrinc, Ágoston Béla, a Summer Schatzies, valamint Varga Lívius és Dorogi Péter debütáló együttese, a Menhely, továbbá a Volkova Sisters, a brit Cowbell, a Face + Heel és a dán Slowolf is. 

A dokumentumfilmes mustrát március 24-én a Trains of Thoughts című film vetítése zárja. Timo Novotny, a produkció osztrák rendezője a közönség számára élőben remixeli munkáját a Sofa Surfers bécsi dub-triphop-elektronikai zenekar közreműködésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.