Népszerű zenészekkel, költőkkel

Költészet popritmusban: Rájátszás-koncert az Akváriumban

A hazai pop-rock színtér népszerű szereplői, valamint kortárs költők közös produkciója a Rájátszás-sorozat, amelynek eddigi legnagyobb szabású eseményét rendezik március 21-én csütörtökön a fővárosi Akvárium Klubban.

2013.03.09 22:29MTI

A koncerten Beck Zoltán (30Y), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Másik János (Európa Kiadó), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Bérczesi Róbert (hiperkarma) és Kardos-Horváth János (Kaukázus) értelmez újra régi slágereket és mutat be újakat a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva - közölték a szervezők az MTI-vel. 

A Rájátszás 2011-ben mutatkozott be a közönség előtt. A produkcióban a magyar pop-rock színtér ismert és népszerű alakjai, valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a poéták egy-egy versét. 

A március 21-i esten az Akváriumban valamennyi zenész és költő fellép, aki eddig szerepelt a Rájátszás-szériában. Az említett zenészek mellett az irodalmat Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Szálinger Balázs, Kemény István, Erdős Virág és Háy János képviseli. A Rájátszás a közeljövőben egy kötettel bővített CD formájában is megjelenik a Bookline Könyvek kiadásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.