Londoni vetélytársaikkal versenyezve

Gazdag kiállítási programot kínál idén Párizs

Roy Lichtenstein, Marc Chagall, Félix Vallotton és Georges Braque: a nagy párizsi múzeumok a válság ellenére e rangos művészekkel kívánják fenntartani európai rangjukat a 2013-as kiállítási naptárban, londoni vetélytársaikkal versenyezve.

2013.01.12 15:06MTI

A francia kulturális ágazat számára létfontosságú állami támogatás csökkenése ellenére a Pompidou Kulturális Központban megrendezik július 3. és november 4. között a pop-art jeles amerikai mesterének, Roy Lichtensteinnek szentelt retrospektív kiállítást, amely előtte több amerikai és londoni múzeumban is látható lesz.
   
A Luxembourg Múzeum Chagall, háború és béke között című kiállítása a művésznek a második világháború idején amerikai száműzetése alatt, illetve a Franciaországba történt visszatérése után született mintegy száz művét mutatja be február 21-től július 24-ig.
   
Chagall a liverpooli Tate galéria "díszvendége" is lesz "a modernség mestereként" 2013. június 7-től október 6-ig.
   
Félix Vallotton svájci festő (1865-1925) vásznait a Grand Palais-ban állítják ki az Orsay Múzeum és a francia Nemzeti Múzeumok Szövetsége közös szervezésében október 2. és 2014. január 20. között.
   
Az Orsay Múzeum sem akar lemaradni: március 5. és június 9. között A furcsaság angyala címmel, a romanticizmus Goyától Max Ernstig témában rendez tárlatot 200, fantomokkal, boszorkányokkal és démonokkal teli alkotásból.
   
Frida Kahlo és Diego Riviera mexikói művészházaspár művei láthatók az Orangerie múzeumban október 13. és 2014. január 13. között, míg a Grand Palais kiállítóterem Georges Braque, a kubizmus jeles festőjének műveiből rendez tárlatot szeptember 18-tól 2014. január 13-ig.
   
London sem adja alább idén Manet-nek a Királyi Művészeti Akadémián és Paul Klee-nek a Tate Modern múzeumban rendezett kiállításával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.