Nemrég került elő

Megfilmesítik Andersen kevésbé jó meséjét

Megfilmesítik Hans Christian Andersen dán meseíró nemrég megtalált Faggyúgyertya című meséjét.

2012.12.20 23:43MTI

Peter Flinth dán rendező rövid animációs film formájában viszi vászonra a történetet a TV2 News koppenhágai hírcsatorna szerint.

Esben Brage helyi történész véletlenül bukkant a hatoldalas szövegre egy Andersen nevét viselő 190 éves füzetben a Nemzeti Irattárban Odensében, a szerző szülővárosában.

A Faggyúgyertya meséjében a főszereplő gyertya csak különböző csalódások után találja meg "helyét az életben", amikor végül egy tűzszerszám meggyújtja.

A 1875-ben hetvenévesen Koppenhágában elhunyt Andersen műveit 125 nyelvre fordították le.

Dán szakértők szerint a most talált mese irodalmi szempontból még nem a meseíró legjobb ujjgyakorlatai közé tartozik, ezért művei összkiadásába még nem kell felvenni - adta hírül a TV2 News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.