Sugar Blue, Mike Andersen Band, Póka Angéla

Világhírű sztárok az V. Budapest Blues Fesztiválon

Idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb, egyben legszínvonalasabb Blues Fesztiválja.

2008.03.19 19:18ma.hu

2008. április 5. szombat 16:00 Budapest, Petőfi Csarnok 

Fellépők

Duke Robillard /USA/ 
Sugar Blue /USA/
 Mike Andersen Band /DEN/ 
Póka Angéla és a Chieffoundation /HUN/ 
Little G. Weevil /HUN/ 
Happy Bluesday /HUN/

Duke Robillard

A fesztivál legnagyobb sztárja, Amerika talán legjobb blues gitárosa Duke Robillard másodszor koncertezik hazánkban, hisz 2002. február 27-én a budapesti New Orleans-ban már láthattuk. 

Duke Robillard 1948. október 4-én született, első zenekarát 19 évesen Roomful Of Blues néven alapította, melynek 12 évig a vezetője volt. Ezt követően Robert Gordon rockabilly zenekarához csatlakozott, majd két lemezt készített (a) The Legendary Blues Band-del, mely zenekart Muddy Waters zenészei alkották. 1990-ben Jimmy Vaughan-t váltja a Fabulous Thunderbirds-ben.
 
Miközben szólókarrierjét is folytatja, sorban jelennek meg a jobbnál jobb lemezei, közös felvételeket készít kiváló blues és jazz zenészekkel (Bob Dylan, Tom Waits, Maria Muldaur, John Hammond, Jimmy Withersponn, Long John Baldry, …), és mások lemezeinek producereként is dolgozik. Duke Robillard még mindig folyamatosan koncertezik, évi kb. 250 fellépése van, pályafutása során számtalan díjat nyert, négyszeres W.C Handy díjas, a Guitar Groove-A-Rama, valamint a World Full Of Blues című lemezeit Grammy díjra jelölték. 

Ajánlott albumok:
 
Swing (1988) 
After Hours Swing Session (1990) 
Turn It Around (1990)
 Duke´s Blues (1996)
 Blue Mood: The Songs of T-Bone Walker (2004) 
Guitar Groove-A-Rama (2006) 
World Full Of Blues (2007)
 Ronnie Earl & Duke Robillard - The Duke Meets The Earl (2005) 

[1/5]next
  1. 1. oldal
  2. Sugar Blue
  3. Mike Andersen Band
  4. Póka Angéla és a Chieffoundation
  5. Little G. Weevil

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.