Közeledik a második megmérettetés

Újra - Red Bull Musicclash, az újabb stíluspárbaj!

Június 14-én ismét stíluspárbaj jön - A Red Bull Musicclash második megmérettetésén ezúttal a jazz/ hip-hop/dub/experimental/stb stílus csap össze a rock&roll punk, garage rock-al, vagyis Barabás Lőrinc Eklektric és Supernem mérkőzés közeledik.

2008.06.09 19:05ma.hu

A Red Bull Musicclash keretében mindig 2 olyan együttes lép párbajra egymással, akik amúgy csak ritkán találkoznának egyazon zenei rendezvényen, hisz teljesen más stílust képviselnek, mint a jazz és a rap, a hip hop és folk rock, vagy death a metal és soul.

Két banda, két fajta zenei stílus, két színpad, négy zenei faladat és egy közönség. Az első Musicclash Szegeden volt, ahol a Mystery Gang és a Balkán Fanatik törte meg a jeget.

A több mint két órás koncert végén az együttesek rajongótábora jócskán összekeveredett, és reményeink szerint nem lesz ez máshogy a mostani eseményen sem.

A II. Red Bull Musicclash-en, június 14-én, a Trafóban lép fel a Supernem és a Barabás Lőrinc Ekletric! A tét ismét nagy, hisz mind a ketten a közönség tetszéséért küzdenek. Márpedig ennél nagyobb tét nem nagyon lehet.

Hogy mit érdemes tudni a két bandáról?

Nos, Barabás Lőrincéknél az eddig is képviselt műfajok a jazz, a hiphop, a dub, a reggae, a french house, az experimental, az elektronika stb. Náluk soha nem tudni, mire számíthatunk.

Egyszer mintha Truffaz érzékeny trombitáját hallanánk, máskor Miles Davis cool-ja dereng fel korszerű ütemekbe ágyazva, de Eric Satie motívumokon sem lepődhetünk meg.

Mindezekhez olyan természetes módon társul a rap és a spoken word, hogy multikulturális szétesettség helyett végül egy személyes, kiforrott és hiteles hangzású, itthoni terepen pedig kifejezetten újszerű produkció szólal meg.

A Supernem ennél egy kicsit határozottabb stílust képvisel, hiszen ők - ahogy magukat nevezik "csak" akrobatikus rock&roll-t játszanak, azt viszont őrült, állatias módon.

A banda az első perctől ugyanabban a trió felállásban játszik. Alakulásuk előtt, az évek során mindannyiunk zenélt itt-ott mellékszerepben és túlnyomó részt más zenéjét játszva.

Ekkor jöttek rá arra, hogy nekik is van véleményük az őket körülvevő világról és az abban zajló dolgokról. Gyermekkorukban hasonló hatások érték őket, és mivel sokszor és sok helyen játszottak együtt, egyértelmű volt, hogy össze kell ugraniuk zenélni egyet-kettőt.

A stíluson nem tököltek sokat, ugyanis a gyökereik kötelezték őket. A zenék "hamar" összeálltak a "tanulj meg három akkordot és alapíts egy zenekart" elven alapulva...nem kívánták fejtegetni azt, amit már rég megfejtettek!

Saját álláspontjuk szerint a szövegírás pedig csak tumort okoz. A fentiek fényében kell még mondani, hogy vad összecsapásra számítunk?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.