A Belvárosi Szent Mihály-templomban

Horvátországi művészek adventi hangversenye Budapesten

Adventi koncertet adnak horvátországi művészek a Belvárosi Szent Mihály-templomban vasárnap este a budapesti horvát nagykövetség szervezésében.

2012.12.08 14:12MTI

 Horvát nyelvű mise után a Sveta Nedelja-i Klapa Barun énekel, közreműködik Ivana Krajina-Barun operaénekes és Pavao Masic orgonaművész. A műsorban Bach, Händel, Webber, Verdi, Mascagni műveiből hangzanak el részletek.
   
Mindemellett a hat tagú férfikórus a zárai (Zadar) szigetvilágból való óhorvát glagolita éneket ad elő valamint trogiri, Split környéki és Korcula szigeti, Velka Luka-i karácsonyi énekeket - olvasható a horvát nagykövetség MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.
   
A férfi énekegyüttes, vagyis a klapa, amely a capella előadásmódot jelent, Sveta Nedeljából való. A városka Zágráb megyéhez tartozik és a fővárostól nem messze, nyugatra fekszik. A klapa éneklési mód a héten került fel az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára Horvátországból. A klapában férfiak énekelnek hangszeres kíséret nélkül. Ennek az éneklési módnak nagy hagyománya van Dalmáciában.
   
Az esti koncerten résztvevő orgonaművész, Pavao Masic 32 éves, Sibenikben született, Zágrábban diplomázott a zeneakadémián, Lausanne-ban és Freiburgban képezte tovább magát. Az orgona mellett csembalón is játszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.