A kolozsvári Szent Mihály-templomban

Maratoni orgonahangversenyt tartottak

Vasárnap délután több mint négyórás orgonamaratont tartottak a Szent Mihály-plébániatemplomban a Kolozsvári Magyar Napok részeként.

2012.08.19 20:14MTI

Az orgonamaraton keretében hat fiatal orgonaművész, Pozsár Róbert, Emma Teodora Filimon, Amalia Goje, Jakabffy Tamás, Ovidiu Leonas és Horvath Zoltán váltotta egymást a templom orgonájánál.

Előadásukban Bach, Mendelssohn, César Franck, Liszt és Messiaen művei csendültek fel. A megszokott kolozsvári orgonahangversenyektől eltérően ezúttal a közönség egy - a templom központi terében elhelyezett - kivetítőn láthatta is az előadmóművészeket.

A Kolozsvár főterén álló plébániatemplom 12 regiszteres orgonáját Johannes Hahn nagyszebeni orgonakészítő mester építette 1753-ban. Az orgonát 1899-ben és 1990-ben javították, illetve bővítették újabb regiszterekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.