Fischer Ádám levezényelte

Japán hangversenyteremért fogott össze a Müpa és a Rádiózenekar

Nagy sikerű koncertet tartott január 26-án a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Fischer Ádám vezényletével a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

2012.01.27 14:35MTI

A rendező intézmények a tavalyi japán katasztrófában megsérült Mijagi Kenmin Kaikan hangversenyteremért fogtak össze a budapesti Wagner-napok műveinek részleteiből összeállított hangversenyen. A Szendai városban található teremben sok magyar művész, így a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara is többször fellépett.

"A katasztrófa hatására nem csak egy terem vált használhatatlanná, hanem egy szimfonikus zenekar is hajléktalanná lett. Ez a hangverseny egy jelképes felhívás az újjáépítésre. Reméljük, hogy japán barátaink egy nap ugyanúgy ünnepelhetik új koncerttermüket, mint ahogyan Szabóki Tünde a Tannhäuser Erzsébeteként ma este ünnepli a +drága csarnokot+" - fejezte ki reményét Fischer Ádám a koncerten tartott beszédében.

A japán és magyar zenekultúra elmélyült viszonya is indokolja a Művészetek Palotája gesztusát. A Bartók Rádió élő közvetítésének köszönhetően az országban mindenhol élvezhették a műsort, és hallhatták a szervezők üzenetét: a kultúra összetartó ereje nélkülözhetetlen a nehéz időkben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.