Először Magyarországon a Kávé és Koktélfesztivál!

Ízletes kávék és koktélok a Millenárison!

2008. július 3-6. között kerül megrendezésre először Magyarországon a Kávé és Koktélfesztivál a Millenáris Parkban. A Kékfesztivál Kft., a rendezvény szervezői felismertük azt az igényt, hogy a vendéglátásnak ezt a sajátos területét szükséges összefogni és megmutatni.

2008.06.05 18:34ma.hu

A fő cél, hogy színesedjen a paletta és emelkedjen a minőség, legyen kultúrája a kávé és koktélkészítésének, felszolgálásának és fogyasztásának egyaránt. A fesztivál idején Workshopok keretében a szakmában dolgozók és a civil emberek is megismerkedhetnek újdonságokkal és fortélyokkal. 

A kávé és koktélkedvelők megkóstolhatják az igazi espresso-t, megtanulhatják otthon hogyan főzzenek finom kávét, vagy éppen milyen az igazi Wiener Melange, milyen hangulathoz milyen koktél illik, vagy éppen milyen személyiséghez milyen ital illik 

A barista versenyek, mixerversenyek keretében pedig megmérkőzhetnek a kávé és koktél készítés művészei. A szakemberek összefogásával, a fogyasztók tanításával tisztulhat és fejlődhet a szakma. Néhány év múlva a sajtótájékoztatón majd arról beszélgetünk, hogy ismét megjelentek az irodalmi, politikai, művész kávéházak, és az esti kellemes szórakozások központjai a koktélbárok. Az igazi koktélkészítés testre szabott. A vendég napjához, kedvéhez, hangulatához igazítva. 

A kiváló mixer jó emberismerő, mindent lát a szemben és az arcon. A koktél persze nemcsak szesztartalmú lehet, hanem alkoholmentes is. Vannak, gyümölcs, zöldség, tejalapú koktélok, amelyeket a gyermekek is fogyaszthatnak. Népszerűsíteni kívánjuk ezeket a koktélokat, várjuk a gyermekes családokat is animációs házzal, és fantasztikus zöldség és gyümölcs koktélokkal. 

A kávé és koktélkészítés nem más, mint művészet, ahol a baristák fényes, tetszetős gépeken zenélő muzsikusok, a mixerek pedig nemcsak lenyűgöző akrobaták de finomérzésű, lágy húrokat pengető, kreatív hagyományőrzők is. Kávé és újság nélkül nem reggel a reggel, mondják a kávékedvelők. Így a reggel és napközben a kávé, este pedig jöhet a koktél és a szórakozás. Minden nap más hangulat. Első nap pezsgő, konyak, francia sanzon, bárzongora, második nap hideg vodka, harmadik napon a tüzes tequila és igazi salsa buli, az utolsó whisky nap pedig méltó zárása a fesztiválnak. 

A rendezvényen 40 kiállító, 60 program, legalább 20.000 látogatót várunk a 4 nap alatt. Két világ, bár egy érzés – megálmodtuk és megcsináljuk, hogy a két különböző világot egy rendezvényen mutassuk be. Más hangulatok, más szokások, más színek, más ízek. Egy biztos, kávézni vagy koktélt inni „élmény”. Lehet egyedül, de akkor az igazi, ha barátokkal és társaságban vagyunk. 

Ezen a fesztiválon kerül bemutatásra a Magyar menü- magyarországi HoReCa katalógus, amely a teljes hotel, étterem, és vendéglátós szakma Bédekkere. Kiadója a Magyar Horeca Kft. Az információgyűjtemény nemcsak nyomtatott formában, hanem internetes változatban is elkészül.

A legnagyobb kávétermelő ország Brazilia 30-40 millió zsák/év (60 kg/zsák), a második pedig Vietnám 10-15 millió tonnával. Az egy főre eső fogyasztás tekintetében pedig a hosszú kávét fogyasztó népek a legnagyobb kávéfogyasztók, a finnekkel az élen. Az olaszok ennek a mennyiségnek csak a felét isszák. Gondoljunk csak az igazi espresso kávéra. Egy korty, nem több. Kávémárkák száma: Az otthoni kávékészítő gépek divatja: kotyogótól a modern patronos gépekig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.