Kivétel nélkül jó darabok

Hervé képregényeket árvereznek Párizsban

Hervé képregényeket, közöttük egy kiváló állapotban lévő Tintin a szovjetek földjén című példányt árvereznek el novemberben Párizsban.

2012.11.02 22:59MTI

A Piasa aukciósház szervezésében kalapács alá kerül a L'Étoile mystérieuse (Titokzatos csillag) eredeti, a jövendőbeli Baldvin belga király részére dedikált példánya és az Objectif Lune (Irány a Hold) című Tintin-epizódnak az Apolló XI. legénysége által aláírt példánya is november 18-án.

Az árverési háznál 2010-ben tartott korábbi Hervé-aukción mintegy egymillió eurót (283,6 millió forintot) kínáltak a képregényekért, mások mellett a Haddock Kapitány Moulinsart kastélyának ihletője, a Loire menti chevernyi kastély - közölte a Piasa, amely a Hervé művei másodlagos jogainak kizárólagos értékesítésére jogosult Moulinsart céggel közösen tartja az árverést.

A Hotel Drouot-ban 7000-9000 eurós (2-2,6 millió forint) becsült áron eladásra kínálják többek között az 1942-ben a leendő Baldvin belga királynak dedikált L'Étoile mystérieure eredeti példányát és az Objectif Lune Neil Armstrong, Buzz Aldrin és Michael Collins által aláírt példányát, ez utóbbi árát 10-12 ezer euró közötti összegre (2,8-3,4 millió forintra) becsülik.

Kalapács alá kerül egy albumsorozat is, közöttük egy igen jó állapotban lévő példánya a Tintin a szovjetek földjén című képregénynek (becsült ára 15-20 ezer euró, azaz 4,2-5,7 millió forint), valamint az egyetlen háború előtti francia album, a Tintin Amerikában (8-12 ezer euró, azaz 2,3-3,4 millió forint).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.