Az Enescu-fesztiválon

A zenei világ krémje találkozik jövőre Bukarestben

Daniel Barenboim, az Amszterdami Királyi Concertgebouw Zenekar és a világ legnevesebb kamarazenei együttesei lépnek fel 2013 szeptemberében Bukarestben a 21. George Enescu nemzetközi zenei fesztiválon.

2012.11.01 16:15MTI

"Olyan neves zenészeket és karmestereket üdvözölhetünk ismét Bukarestben, mint Daniel Barenboim, Antonio Pappano vagy az Amszterdami Királyi Concertgebouw Zenekar élén álló Mariss Jansons" - mondta a fesztivál művészeti igazgatója, Ioan Holender.
   
Az egyik legrangosabb európai zenei eseményt, az Enescu-fesztivált kétévente rendezik meg a román fővárosban.
   
2013-ban 14 neves zenekart, a szólisták között Radu Lupu román, Katia és Mareille Labeque francia, valamint Anika Vavic szerb zongoraművészt, 14 szólóestet és kamarazenei koncertet, valamint négy operát hallhat a fesztivál közönsége. A Wiener Akademie zenekara például bemutatja a Pokoli vígjáték – Egy sorozatgyilkos vallomásai című darabját, amely valós történeten alapul.
   
A fesztivál keretében tartják - szeptember 3. és 11. között - a George Enescu nemzetközi versenyt.
   
A fesztivált 1958-ban alapították George Enescu román zeneszerző (1881-1955) tiszteletére, majd a kommunista rendszer 1971-ben megszüntette, és csak Nicolae Ceausescu diktátor halála (1989) után indulhatott újra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.