"Fel fogjuk építeni a hazánkat"

Hende: ha hűek maradunk 1956 örökségéhez, nincs félnivalónk

Nehéz időket élünk, de ha hűek maradunk a szabadsághoz, 1956 örökségéhez, nincs félnivalónk.

2012.10.19 19:18MTI

"A mi nemzedékünk is megízlelte a szabad életet, és bizonyos vagyok benne, hogy nem vagyunk hajlandóak kevesebbel beérni" - hangoztatta a város főterén tartott megemlékezésen, amelyen több százan vettek részt. Kemény munkával fel fogjuk építeni a hazánkat - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter. Beszédében szólt arról, hogy a forradalom évfordulóján nemcsak a magyar történelem egyik legdicsőbb pillanatára emlékezünk, hanem a zsarnokságra is, amely "megvetett mindent, ami magyar, és amelyet egy idegen hadsereg fegyverei tartottak fenn". 

Emlékezünk azokra a szabadságharcosokra is, akik szembe mertek szállni ezzel a zsarnoksággal - tette hozzá. Hende Csaba hangsúlyozta: végül a forradalom igazsága győzött. "Mi vagyunk a forradalom örökösei, minket is összeköt az 56 évvel ezelőtti tíz nap" - mondta. Beszélt arról is, hogy a szabadság azt jelenti, "emberségünk legmélyén összetartozunk egymással mindannyian, minden magyarral, mindenkivel, aki a szabadság útját akarja járni", és azt is, hogy "felépítjük és megvédjük mindazt, ami a miénk". "Kézbe kell vennünk és erős kézzel kell kormányoznunk saját sorsunkat" - mondta a megemlékezésen a honvédelmi tárca vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.