Köztük Picasso, Matisse, Monet és Gauguin műveit

Elloptak hét értékes festményt egy hollandiai múzeumból

Elloptak hét nagyértékű festményt a rotterdami Kunsthal Múzeumból, köztük Picasso, Matisse, Monet és Gauguin műveit.

2012.10.16 16:48MTI

A képeket betörők vitték magukkal a hétfőről keddre virradó éjszaka arról a jubileumi kiállításról, amely a rangos intézmény fennállásának 20. évfordulója alkalmából nyílt október 7-én.

A tulajdonosok beleegyezésével a rendőrség közzétette az ellopott festmények listáját.

A kiállításról Pablo Picasso Tete d'Arlequin, Henri Matisse Liseuse en blanc et jaune, Claude Monet a Waterloo Bridge, London és a Charing Cross Bridge, London, valamint Paul Gauguin Femme devant un fenetre ouverte, dite la fiancée, Meyer de Haan Autoportrait és Lucian Freud Woman with eyes closed című festménye tűnt el. A rendőrség cáfolta, hogy Van Gogh egy művét is ellopták volna.

Az okozott kárt egyelőre sem a múzeum, sem a rendőrség nem tudta megbecsülni, de az biztos, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb műkincslopásáról van szó. "Az ügyben nyomozást indítottunk, és szakértők is a helyszínre érkeztek. Elsőként azt próbáljuk kideríteni, hogyan jutottak be a múzeumba a tolvajok, mikor érkeztek és ki lehetett a megrendelő" - mondta a rotterdami rendőrség szóvivője. "Úgy tűnik, a bűntényt jól előkészítették" - tette hozzá.

A rendőrség még az éjjel a helyszínre érkezett, miután megszólalt a múzeum riasztórendszere, de az elkövetőket már nem találták ott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.